Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Fahéjrudak csokoládéból

10 dkg felolvasztott étcsokis tortabevonóba keverjünk egy púpozott teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd egy kenőkéssel egy márványlapon terítsük szét, simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ekkor egy kislapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokoládét, így csináljunk rudakat belőle. 

 

Csokipöttyök mentával

Terka tippje

A megolvasztott csokiba, tortabevonóba cseppentsünk pár csepp mentaolajat (10 dkg csokiba legfeljebb 3 cseppet) Keverjük össze és papírzsákból csoki pöttyöket nyomjunk egymás mellé egy zsírpapírra.


Csak természetes illóolajat használjunk, mert a szintetikus olaj csak párologtatásra való!

Csoki megbolondítva

Szinte mindenki ajándékozott már csokoládét. Azonban nem kell mindig a boltban kapható kész csokikra, bonbonokra hagyatkozni, hisz magunk is készíthetünk nagyon finom csokit, vagy csokis desszerteket. Igazán különleges csokoládéval lephetjük meg szeretteinket, ha a csokit különböző fűszerekkel bolondítjuk meg.

Feliratkozás a következőre: Csokoládé