Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Teafaolaj

A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8 m magas, levele kicsi és keskeny, krémszínben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát és erősíti az immunrendszert.

Teafaolaj, a fertőtlenítő

A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul:

A teafaolajat Ausztráliában, főleg a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, a háztartásban a fehérnemü higéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész eltávolitására, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására használják. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

A bőrsérülés fertőtlenítésére gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk kitűnően alkalmas mivel a seb nem ég tőle.

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik.

A fogászatban nemcsak mint antiszeptikum kerül alkalmazásra, hanem -vízzel hígítva- száj frissítőként és fogkő ellen is használatos.

A teafaolajat a 80-as évek elején kezdték a nőgyógyászatban is alkalmazni. Használata különösen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása (trichomonas vaginalis) esetében sikeres. Gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk a nyálkahártyát nem ingerli, a bőrbe könnyen és gyorsan beszívódik. A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni. Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.

A teafaolaj kitűnő antimykotikum is ami, tekintettel a gombás fertőzésekre tovább növeli ennek az egyik legcsodálatosabb hatásos szernek a jelentőségét.

 

Eme rövid ismertető után bizonyára mindenki rájött már, hogy ismét egy olyan természetadta ajándékról beszélhetünk, melyet rohanó világunk kemikáliákat előnyben részesítő ipara teljesen elfeledett, mint gyógyhatású készítményt.

Szerencsére mindig vannak asszonyok, akik még emlékeznek anyáik füveskönyveire.

A teafa olaja nagyon erős illatú, keserű ízű készítmény, csak olyat szabad venni, amely száz százalékban tiszta, vegyszermentes és belső alkalmazásra is ajánlott.

Napi használata:

- fogkrémbe: egy csepp a fogkrémünkre fertőtleníti az ínyt, megöli a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat (szájvízként is alkalmazható), csökkenti a fogínyvérzést, a vírusok által kialakuló afták gyógyulási idejét jelentősen lecsökkenti.

- arckrémbe: zsíros, kevert, problémás bőrön tinktúraként való alkalmazása segíti a bőr megtisztulását, a faggyúmirígyek túltermelését szabályozza, gyulladáscsökkentő hatása segít megszüntetni a pattanásokat. Arckrémbe keverve éjszakára felüdíti a bőrt. Kamaszoknak kifejezetten ajánlott ecsetelésre.

- fürdővízbe: nőgyógyászati problémákra, húgyúti fertőzésekre, aranyér kezelésére, sebek fertőtlenítésére alkalmazhatjuk. 10-15 csepp a fürdővízbe, max. 20 perc ajánlott az aromaolajos fürdésre.

- torokfertőtlenítésre: langyos, enyhén sós vízbe 1-2 cseppet tegyünk, ezzel gargalizáljunk, kúraként is alkalmazható megelőzendő az őszi-téli légúti fertőzéseket.

 

Egészségünkre!