Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Spirituális állatok

Már a legősibb civilizációknak is megvoltak a saját szent állataik. És valljuk be, ma is jelen vannak a mindennapjainkban – igaz úgy, mint bölcs bagoly, ártatlan bárány satöbbi. Az itt bemutatott állatokról azt tartják, segítők, így erejüket mi is felhasználhatjuk egy-egy élethelyzet megoldásában.

Spirituális állatok

Holló
A holló a hinduizmus egyik szent állata, az étel, az élet és a Föld szimbóluma. A hollót (sok más állathoz hasonlóan) nem ölik meg, és megenni is szigorúan tilos. Több indiai tartományban az egyik legnagyobb becsben tartott ajándék maga a fekete madár. A hollók és varjak több ókori európai civilizációban, többek között eleinknél is szent madarak voltak, csak épp ezt a rangjukat mára elvesztették.
Mire jó a képe a lakásban? Bőséget és könnyű életet biztosít a lakóknak, de vigyázat, a kitömött szárnyas nem jó ómen!
Mikor meditálj vele? Ha megélhetési gondjaid vannak!

Medve
Minden kisfiú tudja, hogy a medve az indiánok egyik legszentebb totemállata. Vallástörténészek pedig azt állapították meg, hogy a medve az egyik legelső szent állat, amelyet az ősember isteni tulajdonságokkal ruházott fel. A medvék elsősorban ott szent állatok, ahol csúcsragadozók, vagyis Észak-Amerikában és Eurázsiában. Az erőt, a nyugalmat, a védelmet ugyanúgy szimbolizálják, mint magát az istent.
Mire jó a képe a lakásban? Védelmet és nyugalmat biztosít a lakóknak, erőt ad a tervek megvalósításához!
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, túl sokan bántanak!

Bárány
Az ókori Európában és a Közel-Keleten szentnek tartották a juhokat. A főleg a pásztorcivilizációkra jellemző szent állat a termékenységet, a bőséget és a jólétet szimbolizálta, a „ma született bárány” pedig az ártatlanság és a tisztaság szimbóluma. Isten báránya a keresztény szimbolikában Jézust jelenti, a nyáj pedig az egyház egészét.
Mire jó a képe a lakásban? A bőség és a termékenység bevonzásában segíthet, és vidámabbá is teszi a lakást.
Mikor meditálj vele? Ha tiszta gondolatokra vagy termékenységre vágysz!

Elefánt
A legnagyobb szárazföldi állat Afrikában, Ázsiában, sőt még Európában is az erő, a béke és a nyugalom szimbóluma. Az indiai és a thai kultúrában különös jelentőséget tulajdonítanak a legendás fehér elefántnak, amely szerencsét és boldogságot hoz az uralkodóknak, főleg ha azok megpillantanak egy valódi fehér elefántot. (Amely még akkor is ritka volt, mint a fehér holló, amikor rengeteg vad elefánt élt szabadon.) Ganésa és a hozzá hasonló elefántistenek a boldogságért és a vidámságért felelősek.
Mire jó a képe a lakásban? Segíti nyugodttá és békéssé tenni a lakást, a Ganésa-szobrok minden helyet boldogsággal töltenek meg.
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, valami megakadályoz a boldogságod elérésében!

Bagoly
Ez a madár a föld minden szegletében, a bölcsességéről vált híressé, csakúgy, mint azok az istenek, akik bagoly alakban vagy baglyokkal jelennek meg a mitológiákban. Gondoljunk csak az ókori görögök bagolyszemű Athénéjére, a tudás istennőjére. S hogy minek kellettek neki a bagolyszemek? Mert ha a madár lát a sötétben, az azt jelenti, hogy a szemei minden dolgok mélyére látnak…
Mire jó a képe a lakásban? Segít a lényeglátásban és a tanulásban.
Mikor meditálj vele? Döntések és vizsgák előtt, de az iskolák kiválasztásában is segít.
 

Krokodil
Az ókori Egyiptomban Sebek a krokodilisten, igen fontos helyet foglalt el az égi panteonban. Többek között a krokodilok gyorsaságáért, ügyességéért és vadászleleményéért tisztelték. Igaz, hogy ezeket a tulajdonságokat minem látjuk bele a krokodilokba, de ha azonosulni tudsz az ókori egyiptomiakkal, akkor ugyanúgy használhatod a hüllők erejét, mint ők.
Mire jó a képe a lakásban? A mindennapi harcaink megélésében segít, és növeli az önbizalmat.
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, túl sok támadásnak vagy kitéve, és túl sok csatát veszítesz el.

Tigris
Erő, gyorsaság, vadászlelemény – a tigrisekről nagyon hasonlóan gondolkodtak az ókori Kínában, mint a krokodilokról Egyiptomban. A tigris a 12 kínai zodiákusjegy egyikeként igen fontos spirituális állat: a sárkánnyal közösen jelképezik a test és a lélek harcát. A tigris természetesen a test, a testi erő és a harci ügyesség megtestesítője ebben a felállásban, míg a sárkány a lelket és a spiritualitást szimbolizálja.
Mire jó a képe a lakásban? A tigrisábrázolások egyszerre árasztanak nyugalmat és erőt.
Mikor meditálj vele? Ha több ügyességre, fizikai erőre és sikere vágysz!