Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Porckorogkopásra jó háziszer

A térd

 

Porckorongkopás az, amikor a zselés anyag kifogy a porcok közül. Számos gyógyszert, gyógyhatású készítményt, segédeszközt kínálnak a megszüntetésére, illetve a fájdalom csökkentésére a Donától a mágneses szalagokig, ám létezik háziszer is. Otthon egyszerűen készíthetünk rá külsőleg és belsőleg használható háziszert.

 

Külsőleg:
A boltokban kapható ételzselatint (a ráírt elkészítési mód szerint) elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen! A fájós részre rákenjük esténként úgy, hogy bevizezzük vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszírozzuk. Teljesen beszívódik. Ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le!
Kiegészítésnek egy komoly fogyókúra mindenképp szükséges, hogy kevesebb terhelést kapjon az ízület.

Belsőleg:
Naponta egy mokkáskanállal ehetünk is ebből a zseléből, ami állítólag garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.
Amennyiben ezt az anyagot nem szívesen esszük, csináljunk gyümölcszselét, és abból naponta együnk meg egy kis adaggal!

A legegyszerűbb gyümölcszselé-recept: vegyünk gyümölcslevet, azt használjuk a zseléhez víz helyett (ha kell, édesítőszert tehetünk bele). A zselét nyugodtan ráönthetjük gyümölcsre, vagy egy-két szem kekszre – így komplett desszert lehet belőle. Kis poharakba tegyük, hogy több napra elég legyen! Érdemes a gyümölcsleveket váltogatni egyszer pirosat, egyszer világosat.