Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Ősz a lakberendezésben

Az ősz közeledtével lakásunk is átveszi az új évszak hangulatát. Vannak tárgyak, színek, amelyek tükrözik a kissé melankolikus ősz hangulatát. Ekkor a lakásban inkább a melegebb árnyalatok, a barna, a bordó, a burgundi a kívánatos, hisz valaminek muszáj a kinti hideget, szürkét ellensúlyoznia.
Ha szeretjük a divatot követni, a lakásban azért ne cseréljünk ki mindent az aktuális trendnek megfelelőre, inkább csak a kiegészítők változtatásával alakítsuk a lakásunk hangulatát. A berendezést úgy válogassuk meg, hogy az nem egy szezonra szól! Az őszi melegteremtő akcióban vegyük elő a szőrös, bársonyos felületű takarókat, függönyöket - egy meleg árnyalatú drapéria szinte csodákat tesz!
A bútorokat, falfelület frissítsük fel, mert télen nagyon lerontja a hangulatunkat a kopott lakás! Csak a szép és dús virágokat költöztessük be a balkonról, a csenevész növényeket cseréljük ki, mert csak rontják a hangulatunkat. Sokan javasolják a szárazvirágot, de szerintem hamar ki is falul és csak porfogó.
A fürdőszobánkat is készítsük föl a hosszú hűvös estékre: meleg árnyalatú színes gyertyával, törölközővel, illatos szappanokkal, fogkefével, pohárral tehetjük az évszaknak megfelelő hangulatúvá.