Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A kakaó

A kakaó az Amazonas és az Orinoco folyók vidékéről származik. A maják hozták létre az első ültetvényeket. Ma azonban Afrikában vannak a legnagyobb kakaóültetvények. A kakaóitalt a maják és aztékok fogyasztották először, az istenek italának is nevezték. A kakaóbabot pedig fizetőeszközként használták. Európába Kolumbusz hozta be, s bár az eredeti italt vízzel főzték és keserűn itták, az öreg kontinensen édesítve terjedt el, és gyorsan közkedvelt ital lett.

A ribizli

A nyár közepén csillogó fürtökben terem, szörp, dzsem, lekvár, hús mellé pikáns köret, sütemények, és más édességek készíthetők belőle. Bogyói lehetnek a piros mellett fehérek vagy feketék is. A fehér és piros íze hasonló, a feketének jellegzetes illata és aromája erőteljes, ezért inkább feldolgozva jó.

Miért igyunk tejet?

A tej élet, erő, egészség – tartja a mondás. Manapság azonban ennek ellenére kevés tejet iszunk. Pedig sokan emiatt küzdenek álmatlansággal, korpásodással vagy épp kalciumhiánnyal. Pedig mondani sem kell, hogy a tej a tápanyagok tárháza, hisz a kisbabáknak ez az étele-itala. A tej egyrészt finom, másrészt oltja a szomjat, csillapítja az éhséget, este pedig álomba ringat

Milyen vitaminok segítenek a bőrnek?

A vitaminok serkentik a sejtek megújulását, megvédik a környezeti szennyeződésektől és a bőrsejtek legfőbb ellenségétől: a szabad gyököktől. A hatékony krémekben megtalálható a bőrvédő A-, C- és E-vitamin. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a stresszes bőr számára a fiatalság forrása a B-vitamin, a folsav, ami sokáig hiányzott a bőrápoló termékekből, ugyanis kulcsszerepet játszik, ha arról van szó, hogy meg kell védeni a sejteket a káros környezeti hatásoktól, az egészségtelen táplálkozástól vagy a cigarettafüsttől.

Feliratkozás a következőre: vitamin