Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan süssünk kevert tésztát?

Ágnes tippje
Mint a neve is mutatja folyamatos keveréssel érhetjük el, hogy a tésztánk finom legyen.

Hogyan hajtogassuk a tésztát?

Ágnes tippje
A hajtogatott tésztákat sodrófával nyújtsuk ki, mert a kéz melegétől megolvad benne a zsiradék. A hajtogatás menete alulról, felülről, jobbról, balról, úgy, hogy négyzet alakú tésztát kapjunk. Minden sodrás után kenjük meg zsiradékkal 20 perc pihentetés után újra sodorjunk szét és hajtogassuk össze a tésztát! A műveletet háromszor végezzük el! Így csodálatos leveles tésztát kapunk.

Hogyan süssünk omlós tésztát?

Ágnes tippje

A jó sütemény ott kezdődik, hogy jó alapanyagokat és jó receptet használunk. Még így is történhetnek malőrök. Mindenesetre érdemes megfogadni egy-két hasznos tanácsot.

 

Hogyan süssünk bejglit?

Ágnes tippje
Jellemzők: tészta, sütés, bejgli

Kedvenc karácsonyi sütinket csodás kabarétréfában is feldolgozták. Benedek Tibor zseniális előadását a youtube-on is hallhatjuk: És elmúla vala a karácsony ünnepe, de nem múla el a bájgli...

Hogyan süssünk fánkot?

Ágnes tippje
Jellemzők: tészta, sütés, fánk

A jó sütemény ott kezdődik, hogy jó alapanyagokat és jó receptet használunk. Még így is történhetnek malőrök. Fánkot sütni nagyon egyszerű, csak néhány alapvető dolgot kell betartani.

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

Együnk mákot!

Ágnes tippje
Téma: Magvak, Ínyenc
Jellemzők: tészta, mák, guba, beigli

Magyarország Európai Uniós csatlakozásakor sokan elsiratták a mákos gubát és a beiglit, mondván az unió tiltja a termesztését, merthogy kábítószer készíthető belőle. Való igaz, egykoron mákteával nyugtatták a gyerekeket, de manapság ennél sokkal „korszerűbb” módja van a bódultság megszerzésének.
A mákgubót egyébként tényleg használja a gyógyszeripar morfint készítésére, a mákszemek fogyasztásától azonban nem kell tartani. A beigliben, mákos gubában, mákos tésztában lévő mák ugyanis kifejezetten egészséges eledel!

Szódabikarbóna a főzésben

Mióta az eszem tudom, puffadásra, nehéz emésztésre mindig szódabikarbónát kaptam/ettem. Én magam egy mokkáskanálnyit szoktam lenyelni és arra iszom vizet, bár az "autentikus" gyógymód egy pohár vízben feloldott egy kávéskanál szódabikarbónát egy hajtásra kiinni. A puffadást a  lúgos kémhatású oldat szünteti meg azzal, hogy semlegesíti a gyomor túlzott elsavasodottságát. 

Feliratkozás a következőre: tészta