Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Gyerekek és nagyik védelmében – otthoni balesetmegelőzés

Amíg meg nem született a kislányom, elgondolni sem tudtam, hogy engem az otthoni biztonság érdekelni fog. És itt most nem a betörők elleni védekezésről beszélek, bár azt is fontosnak tartom, hanem arról, miféle veszélyforrásokat iktathatunk ki némi odafigyeléssel. Merthogy a gyerekek, a nagymamák, a szemüvegesek, sőt a fejfájósok is sokszor nem látják meg a baljós árnyakat!

A gyerekszoba padlója

A kicsik legszívesebben a földön játszanak, és mint tudjuk, imádnak csúszni-mászni, ezért fontos szempont, hogy milyen legyen a padlóburkolat.

A gyerekszobába semmiképpen nem jó a hideg kő! A padlószőnyeg bár melegebb, de nehezen tisztítható, ráadásul az atkák kedvenc lakóhelye.

A legjobb választás a jó minőségű laminált vagy kész parketta. Barátságos hangulatot áraszt, könnyen tisztítható és strapabíró. A mint a játéktérre, az ágy és az asztal környékére pedig csúszásgátlóval ellátott szőnyeget érdemes tenni.

Szőnyegvásárlás

Harmónia a lakásban

Lakástextilek megválasztása

Ágnes tippje

Gyertyafolt tisztítása

A szőnyegre vagy más textilre cseppent gyertyafoltot, viaszt könnyen ki tudjuk venni, ha itatóspapírt teszünk rá, és meleg vasalóval átvasaljuk.

Szőnyegtisztítás

A szőnyegtisztítás egyik módja, ha közönséges konyhasóval alaposan átdörzsöljük a szőnyeget. Így visszanyeri eredeti színét.

Feliratkozás a következőre: szőnyeg