Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Grillezés mesterfokon – hogy előzzük meg a rákkeltőket?

A grillezés egyik rákfenéje a rákkeltő anyagok kialakulása. Túl magas hőmérsékleten, illetve a zsír égésekor szabadulhatnak fel az úgynevezett heterociklusos aminok, amelyek a korommal, füsttel jelennek meg a sültek felületén. Ezért az az igazi egészséges grillétel az, amely megfelelően alacsony hőmérsékleten sült.

(kép: ezertipp.hu)

Grillezés mesterfokon – grillező alkalmatosságok

Ágnes tippje

​​​​​​Mindenki tudja,hogy megfelelő eszközzel jobban megy a munka. Így van ez egy kerti sütögetésnél is. Ha megfelelő a sütő, a faszén, jobb lesz a parázs és az étel is. Ráadásul nem tűnünk a barátok szemében sem tök bénának.

Grillezés mesterfokon – sütnivaló húsok előkészítése

Ágnes tippje
A grillezéshez porhanyós, kissé zsíros húst válasszunk, a zsír majd úgyis kisül belőle. Sertésből jó a tarja, a szép márványozott marha, a baromfiakat meg jó előre pácoljuk be! Ha fapálcikás nyársat készítünk, egy éjszakára áztassuk be a fát, mert így könnyebben lejön róla a hús, amit mindig a közepén szúrunk át. Az előkészített nyársakat alufóliába tekerve, a szelet húsokat, apró pecsenyét és a megtisztított zöldségeket fedeles dobozban tároljuk felhasználásig! A hússzeleteket jó legalább egy napig pácolni.

Grillezés mesterfokon – parázs és kellékek

Ágnes tippje

A grillszezon kezdetén nem árt feleleveníteni néhány alapvető grillezési fortélyt. Tulajdonképpen mindaz, amit itt összegyűjtöttem, mindenkinek a könyökén jön ki, mégis tapasztalatom szerint valahogy élesben mindig jó, ha van hol utánanézni.

Feliratkozás a következőre: sütögetés