Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Természetes és mesterséges édesítők

Ágnes tippje

Édesanyám bár még nem cukorbeteg, de néhány éve a kívánatosnál magasabb a vércukorszintje. Ezért diétázik és száműzte a cukrot, mézet az étrendjéből. Ha nem bűnözik, akkor mindent édesítővel eszik-iszik. Meg néha mi is, ha pl. olyan muffint süt, amelyből ő is enne.

Édesítőszerekről

Az intenzív édesítőszerek legnagyobb előnye a cukorhoz képest, hogy szinte kalóriamentesek, vagyis nem szolgáltatnak számottevő energiát a szervezet számára, nem emelik a vércukorszintet sem. A mesterséges szereknek megvan a kockázatuk, gyerekeknek semmiképpen ne adjuk! Lássunk néhány fontos tényt!

Természetes cukorpótló

A répacukornál háromszor édesebb a stevia, egy Paraguayban őshonos növény kivonata. Kalóriaértéke nagyon alacsony, így cukorbetegek é s fogyókúrázok is fogyaszthatják. Bioboltokban por, szirup és tabletta formában kapható, de szárított leveleket is árulnak. Ételek, italok korszerű és egészséges édesítőszere. 

Feliratkozás a következőre: stevia