Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Kézpakolás mézzel, uborkával

Ágnes tippje
Jellemzők: uborka, olívaolaj, méz, kéz

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 1 evőkanál uborkalé, fél evőkanál olívaolaj, néhány csepp levendulaolaj

 

Olajfürdő a kéznek

Ágnes tippje
Jellemzők: olívaolaj, kézfej, bőr

Az olívaolaj tökéletesen puhává varázsolja a kezeket.

Napozás utáni bőrápoló kövirózsával

Egy virág megmosott, leitatott leveleit nyomjuk ki egy kis tálkában (dörzscsészében), a nedvhez keverjünk hasonló mennyiségű hidegen sajtolt növényi olajat (ez lehet napraforgó-, olíva-, vagy argánfaolaj) és 3 csepp levendulaolajat.

A keveréket gyengéden masszírozzuk be a frissen felégett bőrbe úgy, hogy közben levendula aromavízzel nedvesítjük a kezeinket.

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

Feliratkozás a következőre: olívaolaj