Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Így tartsd távol a betörőket, ha üdülni mész

Nyaralás vagy sítúra után nemegyszer érheti az embert kellemetlen meglepetés: míg mi pihentünk, betörők kirámolták a házunkat, lakásunkat. Utána hiába fizet a biztosító, a legrosszabb azt tudni, hogy illetéktelenek turkáltak a holminkban. Épp ezért itt is érvényes, hogy legjobb megelőzni a bajt.

 

 

 

Környezetkímélő vakáció

Valójában egyikünknek sem célja a szándékos környezetrombolás, mégis amerre csak járunk nap mint nap hagyjuk ott egyre nagyobb ökolábnyomunkat – nyaraláskor lehet, hogy csak azért, mert igazán pihenni, lazítani szeretnénk, vagy mert egyszerűen az egzotikus tájak, vagy a távoli kultúrák vonzanak. Mindenki könnyedén beláthatja, mennyivel több a környezeti terhelése egy all inclusive tenge

Nyaralás, pénz, értéktárgyak

A turista jellemzői: fényképezőgép és készpénz. Azért nem árt néhány dolgot észben tartanunk: jó ha van készpénzünk, de soha nem árt, ha tartalék van a hitelkártyán is. És ne feledjük el a szállodai széfet se használni!

Hogyan csökkenthetjük az allergia tüneteit?

A legelső és tán legkevésbé betartható szabály, hogy kerüljük azt az anyagot, amire allergiásak vagyunk. Tehát mondjuk parlagfű virágzásakor menjünk nyaralni valahová a hegyekbe, vagy a tenger mellé.
Aztán ott vannak a jól bevált módszerek, mint a minden esti hajmosás, a párnahuzat napi cseréje. Emellett persze vannak olyan gyógyhatású szerek, módszerek, amik még szóba jöhetnek.

Feliratkozás a következőre: nyaralás