Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Fáj a gyomrod, vérszegény vagy? Egyél köményt!

A kömény nemcsak nagy múltra visszatekintő ízesítő a sütésben-főzésben, de rengeteg betegség is kezelhető vele. Ha főznénk vele, kitűnő mindenféle káposztához, és még segít a puffadás megelőzésében is, a köménymagos pogácsáról már ne is beszéljünk! Utóbbinál meg lehet próbálni a tésztába s belegyúrni némi őrölt köményt, a maggal pedig a tetejét megszórni. Egyébként finnyás gyerekek esetén érdemes az őrölt változatot használni.

Bőrjavító ételek

Ágnes tippje

Nincs szükség szigorú diétára, méregtelenítő étrendekre, egyszerűen csak rendszeresen együnk az alábbi ételekből, és a bőrünk meg fogja hálálni…

A szaunázás 5 szabálya

Sokáig csodáltuk az élszaki népeket a szaunázás miatt. Manapság azonban már tudjuk, hogy egy-egy izzasztókúra a méregtelenítés egyik legjobb módszere. Mindenesetre ezt sem szabad hübelebalázs módjára csinálni.

A búzafű vagyis egész évben Luca-búza

Sokan Luca-búzaként ismerik, ami a következő évre jósolt jó termést, és a karácsonyi asztalon az új életet jelképezte, az utóbbi években pedig csodálatos hatóanyagai miatt került a figyelem középpontjába a búzafű.

Napjainkban a legtöbb zöldség, gyümölcs tápanyagokban szegényebb, mint régen. Ezt hiányt pótolni kell. A fiatal 15-20 cm magas búzafű kipréselt zöld leve vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és a klorofill gazdag forrása.

Miért igyuk a levét?

Feliratkozás a következőre: méregtelenítés