Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

Csokipöttyök mentával

Terka tippje

A megolvasztott csokiba, tortabevonóba cseppentsünk pár csepp mentaolajat (10 dkg csokiba legfeljebb 3 cseppet) Keverjük össze és papírzsákból csoki pöttyöket nyomjunk egymás mellé egy zsírpapírra.


Csak természetes illóolajat használjunk, mert a szintetikus olaj csak párologtatásra való!

Csoki megbolondítva

Szinte mindenki ajándékozott már csokoládét. Azonban nem kell mindig a boltban kapható kész csokikra, bonbonokra hagyatkozni, hisz magunk is készíthetünk nagyon finom csokit, vagy csokis desszerteket. Igazán különleges csokoládéval lephetjük meg szeretteinket, ha a csokit különböző fűszerekkel bolondítjuk meg.

Feliratkozás a következőre: menta