Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Pavlova torta

Ágnes tippje

A világ legszebb és egyik legfinomabb maradékhasznosító édessége a Pavlova torta. Eredete a legendák homályába vész, de az biztos, hogy a legendás orosz balerina, Anna Pavlova (1881-1931) a névadó. Anna Pavlova 1926-ban Ausztráliában és Új-Zélandon turnézott, majd 1929-ben újra ellátogatott Ausztráliába. Nagy esemény, az év kulturális eseménye volt ez abban az időben.

Mákos guba

Ágnes tippje
Jellemzők: maradék, mák, kifli

Tipikus maradékhasznosító étel a mákos guba, ami ráadásul, ha jól tudom, hungarikum. Ismert mákos guba vagy mákos gubó vagy bobajka néven és bár jellegzetes magyar édesség, ismerik Németországban és Lengyelországban is. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és azért sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hozzon az új esztendőben.

Kisebb étvágy a súlymegtartás záloga

Sokan vagyunk úgy, hogy nem az a baj, hogy zsíros cupákokkal vagy habos süteménnyel tömnénk magunkat, hanem azzal, hogy tömjük magunkat. Hogy képesek vagyunk bármilyen ételből degeszre enni magunkat. A nagyétkűeknek tehát a túlsúly ellenszere lehet az is, ha kevesebbet eszünk, vagy amit eszünk, az még véletlenül sem hízlal.

Feliratkozás a következőre: maradék