Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Kislányok kedvence

Ágnes tippje
Téma: Aloe

Pali, vagyis Rékának Pali bácsi volt, aki az első Forever Hand Sanitizert Réka kezébe adta. Együtt jöttünk hazafelé valahonnan, amikor a kocsiban Réka felfedezte a kis helyes flakont. Pali persze rögtön elmondta, mire való, Réka pedig kipróbálta.

Kézpakolás mézzel, uborkával

Ágnes tippje
Jellemzők: uborka, olívaolaj, méz, kéz

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 1 evőkanál uborkalé, fél evőkanál olívaolaj, néhány csepp levendulaolaj

 

Baktériummentesen tiszta kéz

Ágnes tippje
Jellemzők: tisztaság, kéz, baktérium

Kézmosáskor érdemes szódabikarbónát használni. Legalább 20 másodpercen át dörzsöljük vele a kezünket, hogy teljesen tiszta, baktériummentes legyen. És még egy bónusz: a szódabikarbónának köszönhetően bőrünk finom és puha lesz, körmünk pedig szép fehér.

Tippek a láb lehűlésének megelőzéséhez

Ágnes tippje
Jellemzők: végtag, láb, kéz, hideg

A kezed, mint a béka lába. Télen sok nőnek mondhatnak hasonlókat – valahogy ez inkább női probléma. És valóba az, mert ha nem törődünk vele, akár komoly egészségügy problémáink is lehetnek belőle: a hólyaghuruttól a különböző alhasi és gombás megbetegedésen át a fejfájásig. Vagy épp lehet jelzője annak, hogy szívproblémánk, diabéteszünk, pajzsmirigybetegségünk és túl alacsony vérnyomásunk van.

Kézvédő tippek

A bőr öregedését nem tudjuk megállítani, de mondjuk a kezünk ráncosságát viszonylag könnyű megelőzni, csökkenteni. Ez 40 éves kor után válik kiemelten fontossá, hisz ez idő tájt a bőr sokat veszít a nedvességtartalmából, veszít a rugalmasságából, ezután felgyorsul az öregedés.

Szódabikarbóna, a kéztisztító és körömfehérítő

Ágnes tippje

Nedvesítsük be a kezünket és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával úgy, mintha szappanoznánk. Utána mossuk le.  A bőr tiszta és lágy lesz ettől a lemosástól. 

Ha a körmünk koszos, és fehéríteni szeretnénk, nem elég az előbbi lemosás. A körömápolás előtt áztassuk be a kezünket egy tál langyos vízbe, amihez 3 evőkanál szódabikarbónát kevertünk!

Feliratkozás a következőre: kéz