Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Grillezés mesterfokon – hogy előzzük meg a rákkeltőket?

A grillezés egyik rákfenéje a rákkeltő anyagok kialakulása. Túl magas hőmérsékleten, illetve a zsír égésekor szabadulhatnak fel az úgynevezett heterociklusos aminok, amelyek a korommal, füsttel jelennek meg a sültek felületén. Ezért az az igazi egészséges grillétel az, amely megfelelően alacsony hőmérsékleten sült.

(kép: ezertipp.hu)

"Trutyis" hús

Verka tippje

A trutyi szó jelentése nem mindíg pozitív, de jelen esteben az. A recept elkészítése után, egy nem éppen diétás, ámde igen finom húsételt szolgálhatunk fel. Sőt mivel előző este elő lehet készíteni vendégváráshoz is ideális.

Hússütés

Ágnes tippje
Jellemzők: sniccer, sütés, hús

A hússütés alapelve, hogy lassú tűzön (kb. 150-180 fok) 2-3 óra alatt készüljön el. Kilónként általában fél órát érdemes számolni plusz még felet. Így igazán porhanyós lesz a sültünk.

Feliratkozás a következőre: hús