Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Feng shui tippek a hálószobába

Sokan hisznek a feng shuiban, sokan nem. Egy viszont biztos. Számos olyan lakberendezési ötletet tanulhatunk a szakértőitől, ami kellemesebbé teheti az életterünket.  A hosszú folyosó vége a rossz energiák gyűjtőhelye. Ezért ne ott legyen a hálónk! Az ágy ne legyen az ajtóval szemben, viszont lássunk rá, mert az biztonságérzetet ad. Az ágy közelében szabadon lévő gerendák, kiugró sarkok megzavarják a nyugodt pihenést, hosszú távon pedig fejfájást okozhatnak.

Fehér lakás

Szerencsés, aki látja a színeket és bánni is tud velük. Ez a lakberendezésben is elengedhetetlen. Sokan álmodnak fehér hálószobát, konyhát. Ekkor azonban figyelni kell arra, hogy a fehér berendezés egyszerű, stílusos és praktikus legyen!

A fehér berendezés nem tűri a sok kacatot, ne rakjunk ki sok kiegészítőt, legyen minden egyszerű! Fehér étkezőben tálalószekrényben helyezzük el az üvegtárgyakat, ez is segíti a légiességet.. Az asztalra tegyünk néhány fehér gyertyát, virágként pedig elég egy szép virágos ág.

A fejedelmi lila

Évszakváltáskor nekem mindig át kell a lakást is formáklni. Valahogy a fény változásához nekem is muszáj alkalmazkodnom. Aztán még ott vannak az ünnepek is, amikor ugyancsak dukál a lakásdíszek változtatása.
Mostanában az egyik kedvencem a lila. A lila a színskála egyik legizgalmasabb árnyalata, a tüzes vörös és a hűs kék keveréke. Erről a színről a pompa és gazdagság jut eszünkbe. Már a rómaiak is hordták, elsősorban a királyok, mert a szín előállítása költséges volt.

Feliratkozás a következőre: hálószoba