Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Fáj a gyomrod, vérszegény vagy? Egyél köményt!

A kömény nemcsak nagy múltra visszatekintő ízesítő a sütésben-főzésben, de rengeteg betegség is kezelhető vele. Ha főznénk vele, kitűnő mindenféle káposztához, és még segít a puffadás megelőzésében is, a köménymagos pogácsáról már ne is beszéljünk! Utóbbinál meg lehet próbálni a tésztába s belegyúrni némi őrölt köményt, a maggal pedig a tetejét megszórni. Egyébként finnyás gyerekek esetén érdemes az őrölt változatot használni.

A fűszerkert alapdarabjai

A fűszereket az ételek lelkének, a háziasszonyok örömének tartja a közvélemény. A hétköznapi ételek ízét, illatát ünnepivé varázsolhatja egy jó fűszer. A növények illatos hajtásait egész évben használhatjuk ízesítésre, és a család egészségének ápolására. A növényeket cserépben vagy kertben is termeszthetjük. A kertben sem kell 1-2 négyzetméternél nagyobb hely a legfontosabb 6-8 fűszernek.

Csirke vagy más baromfi sütése egészben

Gyerekkoromban édesapám sokszor próbálkozott sikertelenül a különféle baromfik egészben sütésével, illetve töltött csirke készítésével. A hasuk, és ami abban volt, többnyire nyersek maradtak, míg a bőr majdnem ehetetlenné sült. Pedig töltött alá vizet, letakarta fóliával, ám valahogy mégsem jött össze.

Halászléfőző praktikák

Ágnes tippje

Akkor jó a halászlé, ha az edényből felszálló gőztől a kezünk összetapad. 
A halászlét tájegységenként máshogy készítik, sőt minden családnak megvan a nemzedékről nemzedékre szálló receptje. Van, aki a levet leszűri, van, aki passzírozza, míg mások egyszerre belerakják a halhúsokat is.

Feliratkozás a következőre: fűszer