Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Természetes vízkőoldó

Ágnes tippje

A fürdőszobában mindannyian küzdünk a vízkővel. A napi/heti takarításnál általában elegendő az ecet vagy például a mosogatószer. Ha azonban a foltok makacsabbak annál, hogy egyszerűen ecettel elbánhassunk velük, elő a nagyi háziszerével!

Kádfürdő vs. zuhany

Kádfürdő helyett zuhanyozzunk legfeljebb 5 percig. A teljes kádba akár 250 liter víz is belefér.

Enyhébb rozsdafoltok eltüntetése

Hatékony és költségkímélő módszer ha olajat és ecetet 1:1 arányban összekeverünk és ezzel kenjük be a mosogatóban, csapon, edényen vagy egyéb fémfelületen keletkezett rozsdafoltot. Pár perc után szivaccsal, konyhai papírtörlővel vagy vattapamaccsal át kell dörzsölni, s a rozsdafolt elhalványodik.

A nagy rozsdatelepeken ez a keverék sem segít, az enyhébb rozsdafoltok ellen hatásos.

 

Fehér lakás

Szerencsés, aki látja a színeket és bánni is tud velük. Ez a lakberendezésben is elengedhetetlen. Sokan álmodnak fehér hálószobát, konyhát. Ekkor azonban figyelni kell arra, hogy a fehér berendezés egyszerű, stílusos és praktikus legyen!

A fehér berendezés nem tűri a sok kacatot, ne rakjunk ki sok kiegészítőt, legyen minden egyszerű! Fehér étkezőben tálalószekrényben helyezzük el az üvegtárgyakat, ez is segíti a légiességet.. Az asztalra tegyünk néhány fehér gyertyát, virágként pedig elég egy szép virágos ág.

Ősz a lakberendezésben

Az ősz közeledtével lakásunk is átveszi az új évszak hangulatát. Vannak tárgyak, színek, amelyek tükrözik a kissé melankolikus ősz hangulatát. Ekkor a lakásban inkább a melegebb árnyalatok, a barna, a bordó, a burgundi a kívánatos, hisz valaminek muszáj a kinti hideget, szürkét ellensúlyoznia.

Feliratkozás a következőre: fürdőszoba