Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Egészséges vendégvárás

Egyszerű házi joghurt

Ágnes tippje

Mióta a férjem rákapott a müzlireggelire, nagyfogyasztók lettünk joghurtból. Én pedig tudora a házi joghurtkészítésnek. A legegyszerűbb, módja, ha az ember vesz némi zacskós vagy házi tejet es egy doboz élőflórás joghurtot. Én a házi tejre esküszöm – lehet ezt piacon is vásárolni, de nekem Eti néni és Dani háztáji gazdasága a forrásom.Együnk citromot!

Időről időre kapok olyan leveleket, amelyben valamely növényről megtudhatom, miért is kell azt vásárolnom. Legtöbbször persze azért, mert a maják/kelták/kínaiak is már alkalmazták a szépség megőrzésére/fogyasztószernek/az élet meghosszabbítására. Ezért iszom a különféle teákat csak és kizárólag az élvezeti értékükért. A minap azonban kaptam egy érdekes levelet, miszerint a citrom a rákot képes megszüntetni. Ráadásul nem csak bizonyos fajtáit, hanem mindegyiket.

Ezoterikus tippek fogyókúrázóknak

Fogyókúrás módszer annyi van, mint égen a csillag. Kinek az egyik, kinek a másik használ. Nekem például mostanában az a legnagyobb bajom, hogy a családdal együtt étkezve hihetetlenül nehéz bármit is megállni. Tehát a a piros tányértól a mantrákig mindet, ami esetleg segíthet, próbálok megfogadni. Az első és legfontosabb szabály az, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben még súlyfelesleggel is! Ha A jókedély, a mosoly igazán szépít és így másoknak föl sem tűnnek a fölös kilók. De ha mégis...

Természetes cukorpótló

A répacukornál háromszor édesebb a stevia, egy Paraguayban őshonos növény kivonata. Kalóriaértéke nagyon alacsony, így cukorbetegek é s fogyókúrázok is fogyaszthatják. Bioboltokban por, szirup és tabletta formában kapható, de szárított leveleket is árulnak. Ételek, italok korszerű és egészséges édesítőszere. 

Miért jó egy zöldségital?

Egy régi mondás szerint a zöldség nélkül eltelt nap olyan, mint a napfény nélkül eltelt. A tudósok szerint naponta 30-40 dkg zöldséget és 20-25 dkg gyümölcsöt kellene megennünk.

Feliratkozás a következőre: fogyókúra