Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Gyümölcsevés után hanyagold a fogmosást!

Ágnes tippje

Narancs-, almaevés, illetve bármilyen savas gyümölcs evése után a fogmosással

A fogak védelme

Ágnes tippje

A fogak nem törhetetlenek! Ne használjuk őket nyitóeszközként, mert elég egyetlen rossz mozdulat, hogy kicsorbuljanak, letörjenek!

A túl forró vagy jéghideg ételektől megrepedhet a fogzománc. Épp ezért érkezzönk langyosan! Együnk friss, ropogós zöldségeket és gyümölcsöket! Ezek ugyanis tisztítják a fogakat, edzésben tartják a rágóizmokat és az állkapcsot, így csökkentve a fogínybetegségek kialakulásának kockázatát.

Tippek a fogzománc elvékonyodása ellen

A fogzománc a fog felszínét képező anyag, amely a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. De ahogy arra már számos reklám is rámutatott, ez is tönkremehet. Persze megelőzhető, és nem csak agyonreklámozott fogkrémekkel, fogkefékkel. Persze fontos a fogmosás is, de azért nem minden és mindenható.

Hogyan előzzük meg a fogszuvasodást?

Manapság még nem közismert, hogy a rendszeres fogmosáson kívül néhány növény is segít a fogak megmentésében. Azt már ezerszer hallottuk, hogy a fog azért lyukad ki, mert mindenki szájában sokféle baktérium található, amelyek hajlamosak elszaporodni. A számuk ugyan csökkenthető fogmosással, és ha az ételt alaposan megrágjuk.

Feliratkozás a következőre: fogápolás