Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

Fahéjrudak csokoládéból

10 dkg felolvasztott étcsokis tortabevonóba keverjünk egy púpozott teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd egy kenőkéssel egy márványlapon terítsük szét, simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ekkor egy kislapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokoládét, így csináljunk rudakat belőle. 

 

Csoki megbolondítva

Szinte mindenki ajándékozott már csokoládét. Azonban nem kell mindig a boltban kapható kész csokikra, bonbonokra hagyatkozni, hisz magunk is készíthetünk nagyon finom csokit, vagy csokis desszerteket. Igazán különleges csokoládéval lephetjük meg szeretteinket, ha a csokit különböző fűszerekkel bolondítjuk meg.

Feliratkozás a következőre: fahéj