Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Vad a konyhában

Ágnes tippje

A vadak húsa akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha hőmérséklettől függően érleljük pár napot: 2-6 fokon 3-6 napig vagy 16-18 fokon 2 napig.
A vadszárnyasok tollát hidegen kell kitépni, nem kell forrázni, mint a háziszárnyasokat. Utána kellemesen meleg vízbe téve a bennmaradt tokok fellazulnak és könnyen tisztítható lesz a bőr.
Ha a vadszárnyas korát nem tudjuk megállapítani, előbb gyengén sós vízben főzzük félpuhára, s csak utána kezdjünk hozzá a sütéshez.

Csirke vagy más baromfi sütése egészben

Gyerekkoromban édesapám sokszor próbálkozott sikertelenül a különféle baromfik egészben sütésével, illetve töltött csirke készítésével. A hasuk, és ami abban volt, többnyire nyersek maradtak, míg a bőr majdnem ehetetlenné sült. Pedig töltött alá vizet, letakarta fóliával, ám valahogy mégsem jött össze.

Feliratkozás a következőre: fácán