Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Baklava

Ágnes tippje

Aki szereti az igazn édeset, az biztosan rajong a baklaváért. Ez egy abszolút alaprecept, de a diót, mandulát lehet helyettesíteni pisztáciával, pekándióval, lehet bele tenni kakaót, kókuszreszeléket. A szirupba - hogy igazán különleges legyen - tehetünk ízlés szerinti mennyiségű rózsavizet is.

Csokitorta saját levében

Van a családban olyan személy, akinek nem sütemény a sütemény, ha csoki nélkül készül. Így aztán vadászom a csokoládés édességrecepteket. Ezt a „tortát” egy „Mennyei csokoládé” című receptkönyvben találtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a „dolgozó háziasszony” kedvence is.

Püspökkenyér

Ágnes tippje

Ez a recept évek óta az egyik kedvencem több okból is. Nagyon finom, elkészíteni is eléggé egyszerű. Mostanában turmixgéppel szoktam mindent megcsinálni: fölverem a tojáshabot, utána a többi hozzávalót keverem vele habosra. A végső összeállításhoz már keverőlapátot használok. A harmadik ok, hogy a vaj miatt sokáig eláll – és nem olyan száraz, mint a vaj nélküli püspökkenyér-változatok. Legalábbis azt gondolom, hogy sokáig eláll – nálunk egyszer egy rúd majdnem egy hétig kitartott!

Levendula a konyhában

Fecske Panna tippje

Az átható illatú levendula harsány, lila színével a mezőkön már-már hullámzó vizeket idéz. Ám nem csak vázába állítva vagy párnába töltve szépítheti meg a napjainkat. Nyugodtan tehetjük a tányérunkra is.

 

Mit tegyünk, hogy ne hízzunk?

Mikor már pukkadásig ettük magunkat, egyes ételek látták, vagy az illatukat megérezvén úgy gondoljuk, talán még annak (és ez főként édesség) még tudnánk helyet szorítani a gyomrunkban. A súlymegtartás, illetve fogyókúra néhány apró trükkel már nem is olyan rémes.

Kerüld a rutint!

Feliratkozás a következőre: édesség