Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az időszakos koplalás

Ágnes tippje

A minap találtam rá a Kris Gunnarsnak az időszakos koplalásról (angolul intermittent fasting, röviden IF) a healthline.com oldalon készített összefoglalójára. Cikkében, illetve a témában írt más cikkeiben számos kutatási eredményt foglal össze, amelyek eredményei azt mutatják, egy felnőtt szervezetének hasznos lehet, ha időnként, pontosabban rendszeresen koplal.

Mit csináljunk hasmenés esetén

A hasmenés, gyomorrontás igen megkeserítheti az ember életét. Vannak mindenféle csodaszerek – nyaranta jó sok ilyen reklámot is látni, azonban jobb, ha nem "megfogjuk" a gyomrot, hanem hagyjuk, hogy kijöjjön, aminek ki kell jönnie.

Alapétel: főtt krumpli  (kép: pixabay.com)

Ilyen diétás szempontok betartásával válunk néhány nap alatt tünetmentesekké:

Édesítőszerekről

Az intenzív édesítőszerek legnagyobb előnye a cukorhoz képest, hogy szinte kalóriamentesek, vagyis nem szolgáltatnak számottevő energiát a szervezet számára, nem emelik a vércukorszintet sem. A mesterséges szereknek megvan a kockázatuk, gyerekeknek semmiképpen ne adjuk! Lássunk néhány fontos tényt!

Apró trükkök fogyni vágyóknak

Ágnes tippje

Mindenkinek más fogyókúrás recept jön be, sőt, szerintem leginkább fejben dől el, hogy sikerül-e fogynunk, de azért néhány trükk jól jön ahhoz, hogy ne kelljen állandóan fogyózni.

Ezoterikus tippek fogyókúrázóknak

Fogyókúrás módszer annyi van, mint égen a csillag. Kinek az egyik, kinek a másik használ. Nekem például mostanában az a legnagyobb bajom, hogy a családdal együtt étkezve hihetetlenül nehéz bármit is megállni. Tehát a a piros tányértól a mantrákig mindet, ami esetleg segíthet, próbálok megfogadni. Az első és legfontosabb szabály az, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben még súlyfelesleggel is! Ha A jókedély, a mosoly igazán szépít és így másoknak föl sem tűnnek a fölös kilók. De ha mégis...

Természetes cukorpótló

A répacukornál háromszor édesebb a stevia, egy Paraguayban őshonos növény kivonata. Kalóriaértéke nagyon alacsony, így cukorbetegek é s fogyókúrázok is fogyaszthatják. Bioboltokban por, szirup és tabletta formában kapható, de szárított leveleket is árulnak. Ételek, italok korszerű és egészséges édesítőszere. 

Mit tegyünk, hogy ne hízzunk?

Mikor már pukkadásig ettük magunkat, egyes ételek látták, vagy az illatukat megérezvén úgy gondoljuk, talán még annak (és ez főként édesség) még tudnánk helyet szorítani a gyomrunkban. A súlymegtartás, illetve fogyókúra néhány apró trükkel már nem is olyan rémes.

Kerüld a rutint!

Miért jó egy zöldségital?

Egy régi mondás szerint a zöldség nélkül eltelt nap olyan, mint a napfény nélkül eltelt. A tudósok szerint naponta 30-40 dkg zöldséget és 20-25 dkg gyümölcsöt kellene megennünk.

Feliratkozás a következőre: diéta