Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Fahéjrudak csokoládéból

10 dkg felolvasztott étcsokis tortabevonóba keverjünk egy púpozott teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd egy kenőkéssel egy márványlapon terítsük szét, simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ekkor egy kislapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokoládét, így csináljunk rudakat belőle. 

 

Gyömbéres csokidíszek

10 dkg olvasztott csokimasszába tegyünk egy púpozott teáskanálnyi gyömbért! Ezután zsírpapírra nyomjunk különböző formákat és hagyjuk megkeményedni! Nem baj, ha hűtőbe, vagy télen akár ki a szabadba tesszük egy tálcán.

Nagyon szépek lesznek a díszeink, ha cukorgyöngyökkel díszítjük. A díszítő dolgokat a még képlékeny csokoládéba nyomkodjuk bele!

Csoki megbolondítva

Szinte mindenki ajándékozott már csokoládét. Azonban nem kell mindig a boltban kapható kész csokikra, bonbonokra hagyatkozni, hisz magunk is készíthetünk nagyon finom csokit, vagy csokis desszerteket. Igazán különleges csokoládéval lephetjük meg szeretteinket, ha a csokit különböző fűszerekkel bolondítjuk meg.

Feliratkozás a következőre: desszertek