Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Együnk citromot!

Időről időre kapok olyan leveleket, amelyben valamely növényről megtudhatom, miért is kell azt vásárolnom. Legtöbbször persze azért, mert a maják/kelták/kínaiak is már alkalmazták a szépség megőrzésére/fogyasztószernek/az élet meghosszabbítására. Ezért iszom a különféle teákat csak és kizárólag az élvezeti értékükért. A minap azonban kaptam egy érdekes levelet, miszerint a citrom a rákot képes megszüntetni. Ráadásul nem csak bizonyos fajtáit, hanem mindegyiket.

Rózsavíz készítése

A rózsavíz hasmenés ellen jó, de arclemosónak is kiváló. Egyes konyhák sütéshez-főzéshez is használják. A rózsavízzel ízesített tortakrém egyenesen mennyei. Készülhet vásárol olajból, de a saját kertünk virágaiból is főzhetünk.

2 dl vízbe csepegtessünk 12-15 csepp rózsaolajat, fél citrom levét és egy maroknyi rózsaszirmot, 1-2 szál levendulát! Néhány nap múlva szűrjük le egy finom kendőn át!

Citromkúra, amivel állítólag több ráktípus megelőzhető

Terka tippje

Egyik ismerősöm küldött el egy meglehetősen rossz magyarságú ismertetőt, ami arról szólt, hogy a citrom milyen csodaszer. Az alábbi kúrát évente kétszer javasolja – egy biztos, a tavaszi vitaminhiányos időben a napi – 1-10 citrom leve csak hasznos lehet.

Szerencsére nem tiltott a limonádékészítés, illetve a citrommal készült gyümölcssaláta, a joghurtba kevert citrom sem. A lényeg, hogy a citromot nyersen kell fogyasztani és melegíteni sem szabad.

 

Citromkúra:

Sós bőrradír könyökre, sarokra, térdre

Ágnes tippje

Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy hiába a népmese a gyermeki szeretet és a só kapcsolatáról, e fűszer sok tekintetben inkább nélkülözendő táplálkozásunkban. Viszont a só áldás lehet a bőrnek, ahogy a következő házilag elkészíthető bőrradírrecept bizonyítja. A praktikát az Allure magazinban olvastam.

Feliratkozás a következőre: citrom