Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Feng shui tippek a hálószobába

Sokan hisznek a feng shuiban, sokan nem. Egy viszont biztos. Számos olyan lakberendezési ötletet tanulhatunk a szakértőitől, ami kellemesebbé teheti az életterünket.  A hosszú folyosó vége a rossz energiák gyűjtőhelye. Ezért ne ott legyen a hálónk! Az ágy ne legyen az ajtóval szemben, viszont lássunk rá, mert az biztonságérzetet ad. Az ágy közelében szabadon lévő gerendák, kiugró sarkok megzavarják a nyugodt pihenést, hosszú távon pedig fejfájást okozhatnak.

A gyerekszoba bútorai

Azzal minden szülő tisztában van, hogy a gyerekszobát úgy kell berendezni, hogy az kövesse, követhesse a gyermek növekedését. Amíg kicsi nem lehet egy egész falat betöltő sokajtós szekrényt tenni a szobába, mert az a gyerek szemszögéből, lentről nézve félelmetesnek, nyomasztónak hathat.

A hálószoba berendezése

Amennyiben lehetőségünk van rá, legyen külön hálószobánk, kis lakásban esetleg helyezzük el az ágyat egy galérián, ha a nappaliban kell az ágyat is tartanunk, az legyen a legcsendesebb zugban. Az ideális a keleti tájolás.

A stroke felismerése

Ágnes tippje

Vannak neurológusok, akik szerint ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdik kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. Ezért nem mindegy, hogy felismerjük-e az agyi érkatasztrófát.
Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: MBE

M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

Mire figyeljünk, hogy megőrizzük agyunk frissességét?

Feledékenység fiatalabb korban és idősen. Lehet egyszerű kimerültség, vagy komoly betegség jele is. Épp ezért érdemes figyelni a jeleket, illetve megelőzni azt, amit lehet.

Mi utalhat az „agytolvaj” közeledtére?

A magas vércukorszint. Védekezés: a rendszeres ellenőrzés. Egészséges étkezés, sok tempós séta.

Az alváshiány. Az agyunk alvás közben végzi az új emlékek rögzítését, ezért aludjunk eleget! Hasznosak a napközbeni rövid szundítások is.

Mivel rendezzük be a gyerekszobát?

A gyerekszoba berendezése azért lehet nehéz, mert a bútoroknak lépést kell tartaniuk a gyermek növekedésével. Épp ezért hasznos lehet az ai, ha nem vadonatúj csodabútorokat veszünk a születendő bébinek, hanem használt bútorokat újítunk fel. Nem kell mást tenni, mint az örökölt vagy az aukciós oldalakon vásárolt rácsos ágyat némi festékkel vagy más leleménnyel újjá varázsolni. Aztán ha a gyerkőc kinőtte, nem fáj a szívünk érte. Persze ugyanúgy tovább is lehet adni és megvenni az újabb méreteket.

Hogyan növeljük a helyet a gyerekszobában?

Ágnes tippje

Ahhoz, hogy ne a nappali legyen minden lego- és kockaépítmény helye, érdemes olyan gyerekszobát kialakítani, ahol van elég hely a játékra. Épp ezért a gyerekszoba berendezését a falak mellé kell tenni, hogy középen legyen hely a játékra.

Díszpárnák

Ágnes tippje

Igazán feldobja az ágyat néhány kisebb-nagyobb puha díszpárna, de nem csak a látvány fontos, hanem az, hogy valóban kényelmes fekvés essen rajtuk, és jól megtámasszák a nyakat! A legjobb, ha különböző méretűek és alakúak, így mindig megtalálhatjuk a testhelyzetnek éppen legkényelmesebbet. Tapasztalatom szerint olvasáshoz a hengerpárnák a legkényelmesebbek.

Feliratkozás a következőre: ágy