Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Térelválasztók

Egybenyitott terekben is szükség van az egyes funkciók kijelölésére, erre szolgálnak a térelválasztók. A háló egyes részei, vagy a dolgozósarok leválasztására jó szolgálatot tehet egy fix polcrendszer, amely a fényt átengedi, de különválasztja a funkciókat. Ha a polc egyik oldalára áttetsző textíliát erősítünk, ez fokozza a térelválasztás hatását, de nem csökkenti a fény áteresztést.

Különböző térelválasztó megoldások

Különböző térelválasztó megoldások (kép: thearchitectsdiary.com)

Tárolásra is alkalmas, de jó térelválasztó is, ha görgőket szerelünk kisebb–nagyobb dobozokra – gyerekszobában jó tároló hely ez például a játékoknak. A dobozokat tetszés szerint rakhatjuk össze, így a görgő nélkülieket rátehetjük a mozgathatókra is.

A paraván az örökké divatos térelválasztó. Előnye, hogy bármelyik helyiségben elhelyezhető, éppen ott, ahol szükség van rá. Jó szolgálatot tesz a kicsi lakásban a vendégágy leválasztására, vagy a nemkívánatos látvány elrejtésére (konyha, íróasztal stb.). Ráadásul ezekből ki lehet fogni gyönyörű darabokat is.
Házilag is elkészíthető, ha csak fa keretet készítünk (vagy a teremtés koronáját megkérjük erre) és horgolt vagy hímzett „lapokat” erősítünk a keretbe.