Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az emberi jóllét a cél. Ebbe beletartozik a fiziokai és lelki egészség, a fittség és minden olyan dolog a wellness kategóriájába sorolhatóó, ami számunkra jobbá teszi az életminőséget.

A szaunázás 5 szabálya

Sokáig csodáltuk az élszaki népeket a szaunázás miatt. Manapság azonban már tudjuk, hogy egy-egy izzasztókúra a méregtelenítés egyik legjobb módszere. Mindenesetre ezt sem szabad hübelebalázs módjára csinálni.

Rózsavíz készítése

A rózsavíz hasmenés ellen jó, de arclemosónak is kiváló. Egyes konyhák sütéshez-főzéshez is használják. A rózsavízzel ízesített tortakrém egyenesen mennyei. Készülhet vásárol olajból, de a saját kertünk virágaiból is főzhetünk.

2 dl vízbe csepegtessünk 12-15 csepp rózsaolajat, fél citrom levét és egy maroknyi rózsaszirmot, 1-2 szál levendulát! Néhány nap múlva szűrjük le egy finom kendőn át!

Vágykeltő növények

Terka tippje

Aphrodité, a szerelemistennő nevéből eredeztetjük az afrodiziákumok nevét. Ezek olyan növények, ételek, amelyek fokozzák a szerelmi vágyat.

Íme néhány közülük:

BORSOS MENTA: Már Hippokratész is a szerelmi játékra ösztönző italnak nevezte. Fogyaszthatjuk teaként, vagy az illóolajat kockacukorra csepegtetve.

SZERECSENDIÓ: valamikor a háremekben használták, hogy kezessé tegyék a háremhölgyeket. Mézzel, tojással keverve a leghatásosabb.

Miért jó egy zöldségital?

Egy régi mondás szerint a zöldség nélkül eltelt nap olyan, mint a napfény nélkül eltelt. A tudósok szerint naponta 30-40 dkg zöldséget és 20-25 dkg gyümölcsöt kellene megennünk.

Gyógyvizek Magyarországon

A boldog békeidőkben úriasszonyok jártak kúrálni magukat egy-egy jól ismert európai gyógyfürdőre. Igazából még sikk is volt ivókúrára menni. Persze ha olyan fürdőorvossal találkozhatott az ember, mint mondjuk Csáth Géza, nem is csodálom. Aztán SZTK-receptre írták föl a hévízi fürdőt, bár onnan azért a magyar betegeket egyre inkább kiszorították a külföldiek. Manapság pedig minden régió igyekszik újra kihasználni a Föld mélyének ezen kincseit: egyre-másra nyílnak a sokcsillagos gyógy- és wellnesshotelek.

Feliratkozás a következőre: Wellness