Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Első lépések a sípályán

Ágnes tippje

Pontosabban első csúszások. Ha valaki akár felnőttként saját maga akar megtanulni síelni, akár a gyermekét akarja megtanítani erre a kitűnő téli sportra, bízza magát, illetve csemetéjét képzett szakemberre!

Itthon számos műanyag sípálya várja a tanulókat, ám az igazi mégis az, amikor a család elutazik a hegyekbe és ott mindenki tudásának megfelelő oktatásban részesül.

Több utazási iroda foglalkoztat síoktatót, de a síiskolák kínálnak olyan túrákat, ahol az árban benne van az oktatás is.

Téli sportbalesetek megelőzése

Ágnes tippje

Sokan örülnek a télnek, ugyanis végre megint elővehetik a sí- és snowboard-felszereléseket, és újra meghódíthatják a havas lejtőket. A sítúra azonban rosszul is végződhet, ha nem készítjük fel kellően testünket a fokozott igénybevételre. Orvosok szerint a sérülések nagyrészt azért következnek be, mert az állóképességünk és kondíciónk nem megfelelő, vagy a szükséges bemelegítést nem vesszük komolyan. Aztán a pályán jön a ficam, rándulás, vagy a törés, illetve szalagszakadás. Ezért ha máskor nem, legalább indulás előtt 4-6 héttel kezdjük el felkészíteni testünket a fokozott terhelésre!

Környezetkímélő vakáció

Valójában egyikünknek sem célja a szándékos környezetrombolás, mégis amerre csak járunk nap mint nap hagyjuk ott egyre nagyobb ökolábnyomunkat – nyaraláskor lehet, hogy csak azért, mert igazán pihenni, lazítani szeretnénk, vagy mert egyszerűen az egzotikus tájak, vagy a távoli kultúrák vonzanak. Mindenki könnyedén beláthatja, mennyivel több a környezeti terhelése egy all inclusive tenge

Nyaralás, pénz, értéktárgyak

A turista jellemzői: fényképezőgép és készpénz. Azért nem árt néhány dolgot észben tartanunk: jó ha van készpénzünk, de soha nem árt, ha tartalék van a hitelkártyán is. És ne feledjük el a szállodai széfet se használni!

Miért jobb hidegben a téli gumi?

Azok, akik csak városban autóznak, sokszor mondják, a téli abroncsoknak csak ott van értelme, ahol az utak rendszeresen havasak és jegesek. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, a téli abroncsok hidegben mindig biztonságosabbá teszik a közlekedést.

A téli és nyári gumik váltogatva jók

Sokan azt gondolják, nem érdemes téli gumit venni, haszna nincs, viszont drága. Ez azonban tévhit! A téli és nyári abroncsok árai általában nem térnek el jelentős mértékben, azonban a két garnitúra ára végső soron együttesen is sokkal kedvezőbb, mintha csak nyári gumikkal közlekednénk. Mégpedig azért, mert hidegben a nyári gumik gyorsabban kopnak, mint a téli változatok, míg a lágyabb téli futókeverék a nyári melegben használódik el hamarabb.

Készülj fel mindenre, mielőtt utazni indusz

Utazás előtt – különösen, ha az EU-n kívülre, esetleg valamely egzotikus országba készülsz - nemcsak a ruhatárat érdemes jó előre összeállítani, hanem jó, ha az iratokat is elrendezzük, sőt, ha megfelelően tájékozódunk úticélunkról. És itt nemcsak az útikönyvek átböngészéséről van szó, hanem arról is, hogy ha netán baj történne, az se érjen felkészületlenül.
Utazás előtt mindig ellenőrizd okmányaid érvényességét, ha autóval utazol (vagy autót szeretnél bérelni) jogosítványodra is figyelj!

Feliratkozás a következőre: Utazás