Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Terrakotta virágtartók színezése, antikolása

Vannak kertek, ahol az új holmik nem mutatnak jól. Ilyenkor vagy sikerül a különböző aukciós oldalakon olyan használt bádogvályúkhoz vagy más virágtartónak alkalmas edényekhez jutni vagy az újakat kell antikolni. Régies hatást festéssel vagy dekupázsolással is el lehet érni. Ezeket a technikákat gyakorlatilag bármilyen anyagú edénynél alkalmazhatjuk, de például a dekupázsoltnál figyeljünk, hogy a végén lakkozzuk le, különben a ráragasztott kép egy idő után leázik.

Nyersfa kerti bútorok ápolása

A kerti bútor hamar tönkremehet, hisz ki van téve tűző napnak, esőnek, szélnek, fagynak... Viszont meghosszabbítható az élettartama, ha kicsit odafigyelünk az ápolásra.

Festett fa kerti bútorok ápolása

Ne feledjük, hogy nem elég mosni, ápoilni is kell a bútort. Ha festett, például ne feledjük újrafesteni! És persze egy egyszerű kerti padot feldobhatunk néhány szép festett virággal, levéllel. Vagy ha úgy adódik, hogy mégis egyszínű, dobhatunk rá színes párnákat, takarókat.

Fém kerti bútorok ápolása

Ágnes tippje

Az új fémbútort általában elég mosószeres vízzel letörölni, ám a régi bútort tavasszal elő kell készíteni a használatra. Ha alumíniumbútorról van szó, csak le kell mosti, szárazra törölni, és már használható is. A rozsdásodó fémbútort érdemes újra mázolni.

Műanyag kerti bútorok ápolása

Ágnes tippje

Tavasszal, mikor elővesszük a kerti bútorokat, illetve egész nyáron például eső után le kell azokat tisztítanunk. Lehetőleg a műanyagot ne sikáljuk dörzsi szivaccsal, mert az érdesített felület jobban fogja a koszt. Használjunk inkább karcmentes súrolót. Ha a foltok makacsak, használjuk a súrolót hígítatlanul.

Feliratkozás a következőre: Kerti bútor