Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A vízóra

Ágnes tippje

Ismerjük meg a vízóra használatát a szivárgás ellenőrzésére.

Fonott kosár tisztítása

Ágnes tippje

Sajnos bármennyire vigyázunk is rá, a fonott kosár vagy a fonott kerti bútor inkább előbb, mint utóbb bekoszolódik, szükséges megtisztítanunk. Szinte újjávarázsolhatjuk őket, ha tömény konyhasóoldattal alaposan átkeféljük.

 

Hogyan válasszunk porszívót?

Anonymous (nem ellenőrzött) tippje

Amikor új porszívót szeretnénk vásárolni, jónéhány szempontot figyelembe szoktunk venni (és kell is figyelembe vennünk). Például hol használjuk, mennyibe kerül, mennyire halk vagy hangos, sőt sokszor a porszívó kinézete sem mindegy (akár bele is lehet szeretni egy háztartási gépbe. Nekem például az önjáró piros csodaporszívó az álmaim netovábbja).

Miért szigeteltesse le ablakait?

Anonymous (nem ellenőrzött) tippje

Az ablakszigetelés évszaktól függően aktuális probléma lehet a lakásban. Szakemberek szerint fontos a megfelelő ablakszigetelés (bár azért arra is gondoljunk, hogy a légmentesen lezárt házból ki kell eresztenünk a párát. Vagy renszeres szellőztetéssel, vagy klímával. De azért a légmentes és a "fütyülbeazablakrésenaszél" között van egészséges átmenet. Miért is jó a szigetelt ablak?

Hogyan előzhetjük meg, hogy ellopják az autónkat?

Ágnes tippje

A gépjárművásárlás az egyik legnagyobb beruházás az emberek életében. Mindig olyan modellhez ragaszkodjunk, amelyben minél több megfelelő biztonsági rendszer található. Ezek lehetnek: indításgátló, ajtókat záró biztonsági zár, központi zár, látható gépjárműazonosítási-szám, kivehető panel, előlap és/vagy a biztonsági kóddal ellátott autó-hifi, ablaküvegbe gravírozott rendszám, alvázszám, zárható tanksapka, MABISZ által minősített ugrókódos autóriasztó és/vagy műholdas navigációs rendszer, rablásgátló, biztonsági kerékcsavarok, felni-csavarok, biztonsági fóliás üvegezés.

Hogyan előzhetjük meg, hogy feltörjék az autónkat?

Ágnes tippje

A rendőrség tájékoztatása szerint az autófeltörés a leggyakoribb bűncselekmény. Érdemes hát néhány praktikát bevetni, hogy ne épp a mi kocsink ne legyen a célpont.

Így tartsd távol a betörőket, ha üdülni mész

Nyaralás vagy sítúra után nemegyszer érheti az embert kellemetlen meglepetés: míg mi pihentünk, betörők kirámolták a házunkat, lakásunkat. Utána hiába fizet a biztosító, a legrosszabb azt tudni, hogy illetéktelenek turkáltak a holminkban. Épp ezért itt is érvényes, hogy legjobb megelőzni a bajt.

 

 

 

Adataink védelme

Ágnes tippje
Téma: Biztonság

2011-ben számos világcég adait lopták el internetes bűnözők és nem maradtak ki a hackertámadásokból a magyar bankok sem. Épp karácsony előtt több ezer bankkártyát tiltottak le, mert ellopták azok adatait.

Gyerekek és nagyik védelmében – otthoni balesetmegelőzés

Amíg meg nem született a kislányom, elgondolni sem tudtam, hogy engem az otthoni biztonság érdekelni fog. És itt most nem a betörők elleni védekezésről beszélek, bár azt is fontosnak tartom, hanem arról, miféle veszélyforrásokat iktathatunk ki némi odafigyeléssel. Merthogy a gyerekek, a nagymamák, a szemüvegesek, sőt a fejfájósok is sokszor nem látják meg a baljós árnyakat!

Feliratkozás a következőre: Biztonság