Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Migrén ellen

A frontváltozás okozta migrént a cickafarkfűtea enyhítheti – mondják az okosok.

Mikor zsibog minden

Mikor zsibog minden (kép: pixabay.com)

Ha kialakult a migrén, nekem mindig a gyomrommal is baj lesz. Tulajdonképpen csak akkor kezd elmúlni a fejfájásom, ha a gyomrommal is csinálok valamit. Egyrészt szódabikarbónát szoktam enni. Általában ezt vízben keverik el, ám én csak úgy kiskanállal szoktam, különösen, hogy mindezt éjszaka, általában sötétben csinálom úgy, hogy a családom többi tagja legalább alhasson. Aztán iszom rá külön vizet, vagy buborékos üdítőt (főleg kólát) Erre vagy alábbhagy a puffadás és jobban leszek, vagy jön a „feketeleves”

Ha az előbbi nem használ, jön a hánytatás. Merthogy ilyenkor jobb, ha minden kijön a gyomromból, így sikerülhet elmúlasztani a fejfájást. (Valahol mintha olvastam volna, hogy migrén esetén leáll az emésztés is – lehet, hogy ez az oka.)

A klasszikus ledugom az ujjam helyett szívesebben iszom meg egy deci bort egy húzásra. Fájós fejjel/gyomorral nem esik jól, főleg nem ilyen drasztikusan bejuttatva – ez általában eléri, hogy felforduljon a gyomrom. A gyomor megkönnyebbülése után általában a fejem is jobban lesz, vagy legalábbis el tudok aludni. Mert valamilyen rejtélyes oknál fogva a migrén mindig éjszakára jön.