Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Bőrradír narancsból

Ágnes tippje

A narancsot nem csak enni lehet.

A fűszerkert alapdarabjai

A fűszereket az ételek lelkének, a háziasszonyok örömének tartja a közvélemény. A hétköznapi ételek ízét, illatát ünnepivé varázsolhatja egy jó fűszer. A növények illatos hajtásait egész évben használhatjuk ízesítésre, és a család egészségének ápolására. A növényeket cserépben vagy kertben is termeszthetjük. A kertben sem kell 1-2 négyzetméternél nagyobb hely a legfontosabb 6-8 fűszernek.

Izomlazító bedörzsölő balzsam

Gőzfürdő fölött forraljuk 2 órán át az olajat a gyógynövéyekkel (az edény legyen lefedve!) Hagyjuk kihűlni, szűrjük le egy tiszta ruhán át, majd töltsük egy sötét színű, jól zárható üvegbe!

 

forrás: gyogynoveny.gportal.hu

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

Feliratkozás a következőre: rozmaring