Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A hálószoba berendezése

Amennyiben lehetőségünk van rá, legyen külön hálószobánk, kis lakásban esetleg helyezzük el az ágyat egy galérián, ha a nappaliban kell az ágyat is tartanunk, az legyen a legcsendesebb zugban. Az ideális a keleti tájolás.

Lakásalakítás díszpárnákkal

Ha már nagyon unjuk a laskást, de nem tervezünk nagy átalakítást, vegyük elő a jól bevált díszpárna-trükköt! Gyors és látványos hatást érhetünk el, ha felújítjuk a régieket, vagy újakat varrunk. Szépségük azonban csak akkor érvényesül, ha anyaguk, méretük, stílusuk illeszkedik a bútorokhoz. Néhány dologra azonban oda kell figyelnünk a párnák elhelyezésekor!

Állatszag csökkentése a lakásban

A házi kedvencek egyik velejárója a szag. Mégpedig sokszor nem is akármilyen. Mondjuk egy fiúmacskával együtt élni a harmadikon meglehetősen nagy toleranciát igényel a gazditól. A macsek ugyanis a lakást kijelöli, mint saját vadászterületét. Ennek mondjuk én is áldozatul estem, mikor meglátogattam a barátnőmet. Második reggel nem tudtam elképzelni, honnan jön az átható macskaszag. Végül kiderült: a pólómból. Merthogy éjjel rájelölt a szentem az idegen szagú ruhadarabra...

Párna, mint ülőalkalmatosság

Ágnes tippje

A boldog gyerekkort idéző, meghitt, földön ülős beszélgetéseket csempészhetjük vissza otthonunkba, ha a hagyományos szék helyett babzsák fotelon vagy nagyméretű ülőpárnán kínálunk helyet.
A babzsák a gyerekszoba kitűnő berendezési tárgya is!
 

Díszpárnák

Ágnes tippje

Igazán feldobja az ágyat néhány kisebb-nagyobb puha díszpárna, de nem csak a látvány fontos, hanem az, hogy valóban kényelmes fekvés essen rajtuk, és jól megtámasszák a nyakat! A legjobb, ha különböző méretűek és alakúak, így mindig megtalálhatjuk a testhelyzetnek éppen legkényelmesebbet. Tapasztalatom szerint olvasáshoz a hengerpárnák a legkényelmesebbek.

Feliratkozás a következőre: párna