Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Baklava

Ágnes tippje

Aki szereti az igazn édeset, az biztosan rajong a baklaváért. Ez egy abszolút alaprecept, de a diót, mandulát lehet helyettesíteni pisztáciával, pekándióval, lehet bele tenni kakaót, kókuszreszeléket. A szirupba - hogy igazán különleges legyen - tehetünk ízlés szerinti mennyiségű rózsavizet is.

Csokitorta saját levében

Van a családban olyan személy, akinek nem sütemény a sütemény, ha csoki nélkül készül. Így aztán vadászom a csokoládés édességrecepteket. Ezt a „tortát” egy „Mennyei csokoládé” című receptkönyvben találtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a „dolgozó háziasszony” kedvence is.

Püspökkenyér

Ágnes tippje

Ez a recept évek óta az egyik kedvencem több okból is. Nagyon finom, elkészíteni is eléggé egyszerű. Mostanában turmixgéppel szoktam mindent megcsinálni: fölverem a tojáshabot, utána a többi hozzávalót keverem vele habosra. A végső összeállításhoz már keverőlapátot használok. A harmadik ok, hogy a vaj miatt sokáig eláll – és nem olyan száraz, mint a vaj nélküli püspökkenyér-változatok. Legalábbis azt gondolom, hogy sokáig eláll – nálunk egyszer egy rúd majdnem egy hétig kitartott!

Csokipöttyök mentával

Terka tippje

A megolvasztott csokiba, tortabevonóba cseppentsünk pár csepp mentaolajat (10 dkg csokiba legfeljebb 3 cseppet) Keverjük össze és papírzsákból csoki pöttyöket nyomjunk egymás mellé egy zsírpapírra.


Csak természetes illóolajat használjunk, mert a szintetikus olaj csak párologtatásra való!

Sziruppal öntözött vörös rózsák

Fecske Panna tippje
Jellemzők: szirupos, rózsa, édes, desszert

Töredelmesen bevallom, a recept és a képek nem tőlem származnak (a végén link mutat a szakácsra :) ) De annyira gyönyörűek, gusztusosak, hogy mindenképpen elkészítem én is hamarosan! Eme desszertremek egy odaadó feleség szerelmének megnyilvánulása török férje felé!

 

Mit tegyünk, hogy ne hízzunk?

Mikor már pukkadásig ettük magunkat, egyes ételek látták, vagy az illatukat megérezvén úgy gondoljuk, talán még annak (és ez főként édesség) még tudnánk helyet szorítani a gyomrunkban. A súlymegtartás, illetve fogyókúra néhány apró trükkel már nem is olyan rémes.

Kerüld a rutint!

Kisebb étvágy a súlymegtartás záloga

Sokan vagyunk úgy, hogy nem az a baj, hogy zsíros cupákokkal vagy habos süteménnyel tömnénk magunkat, hanem azzal, hogy tömjük magunkat. Hogy képesek vagyunk bármilyen ételből degeszre enni magunkat. A nagyétkűeknek tehát a túlsúly ellenszere lehet az is, ha kevesebbet eszünk, vagy amit eszünk, az még véletlenül sem hízlal.

Feliratkozás a következőre: desszert