Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Egyedi textilkép ajándékba

Ágnes tippje

Szép ajándék lehet hölgyeknek, illetve gyerekeknek  egy-egy egyedi, kézzel készített textilkép. Készülhetnek selyemből vagy más textíliából és kerülhetnek rá például állatok is. Akit esetleg érdekel egy-egy ilyen darab, írjon az info@ezertipp.hu címre!

Fahéjrudak csokoládéból

10 dkg felolvasztott étcsokis tortabevonóba keverjünk egy púpozott teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd egy kenőkéssel egy márványlapon terítsük szét, simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ekkor egy kislapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokoládét, így csináljunk rudakat belőle. 

 

Gyömbéres csokidíszek

10 dkg olvasztott csokimasszába tegyünk egy púpozott teáskanálnyi gyömbért! Ezután zsírpapírra nyomjunk különböző formákat és hagyjuk megkeményedni! Nem baj, ha hűtőbe, vagy télen akár ki a szabadba tesszük egy tálcán.

Nagyon szépek lesznek a díszeink, ha cukorgyöngyökkel díszítjük. A díszítő dolgokat a még képlékeny csokoládéba nyomkodjuk bele!

Csoki megbolondítva

Szinte mindenki ajándékozott már csokoládét. Azonban nem kell mindig a boltban kapható kész csokikra, bonbonokra hagyatkozni, hisz magunk is készíthetünk nagyon finom csokit, vagy csokis desszerteket. Igazán különleges csokoládéval lephetjük meg szeretteinket, ha a csokit különböző fűszerekkel bolondítjuk meg.

Várjuk profin a vendégeket!

Szerintem nagyon sok háziasszony számára rémálom a vendégvárás, holott neki az adott alkalommal igazán csak a szórakoztatással kellene törődnie, no meg azzal, hogy ő jól érezze magát. Otthonra úgyis többnyire valamely jeles családi esemény kapcsán hívunk társaságot. A profi szervezőktől azért el lehet lesni néhány trükköt a házi partiszervezéshez is.

Feliratkozás a következőre: ajándékozás