Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Játszótér a szobában

 

Olykor a családi béke rovására megy, ha zord időben a szobába szorulnak a gyerekek. Számos olyan játékszer van, amit a szobában lehet használni, és megadja a gyerek számára a szabadság érzetét.

Kötéljátékok: minden gyerek fantáziáját megmozgatja egy lelógó kötél, vagy egy kötéllétra, hinta. Ezeket nem lehet úgy használni, hogy akár egyetlen izom is kimaradjon a munkából. A különböző testhelyzetekben végzett mozgás – lógás, forgás, függeszkedés lengés, hintázás – jótékonyan hat a vérkeringésre, javítja az összpontosítást, a koordinációt.

A függőágyon az alvás mellett kúszni, mászni lehet- jó játék a kalózoknak.

Kötélmászáskor a kötél átlényegül liánná és máris az őserdőben vagyunk.

Hullahopp karika: egy örökifjú játék. Ha többet vásárolunk belőle, házi bajnokságot is rendezhetünk a gyerekek –szülők között. A játék erősíti a hasizmokat, de jó a pocak ellen is.

Ugra-bugra kenguru labda: miközben a gyerek a fülekbe kapaszkodva ugrál a labdával, észrevétlenül erősödik az izomzata, fejlődik az egyensúlyérzéke.

Lépcsőzőgép: még a rendszeresen sportoló gyermek számára is hasznos eszköz, arra, hogy a lábizmokat karba tartsa. Betegség után, vagy szívbetegség esetén az orvosi ellenőrzés mellett pótolhatja a sportolást.

Karikadobáló: nem olyan könnyű játék, mint amennyire ellenállhatatlan minden korosztály számára. Kiváló az összpontosításhoz, fejleszti és serkenti a térérzékelést, összehangolja a végtagok mozgását.

Szobai kosárlabda: ez még a lajhárokat is játékra ösztönöz. A kosarazás nagy előnye, hogy egyedül és társakkal is, akár versenyezve is űzhető.

Ugróiskola a szőnyegen: a játék összpontosításra késztet, erősíti a lábizmokat, a bokát és fejleszti az egyensúlyérzéket. Mellesleg látványos dísze a gyerekszobának.