Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A játékok elhelyezése

A játékoknak szánt polcokat, szekrényeket mindig rögzítsük stabilan a falhoz és egymáshoz is, nehogy a kis ember véletlenül magára rántsa őket! És ha már a biztonságnál tartunk, míg az apróság nem tölti be a tízéves kort, érdemes a bútorokat élvédővel ellátni, így megelőzhető a komolyabb sérülés.

A nyitott polcok előnye a zárt szekrénnyel szemben, hogy a csemete látja is kedvenc holmijait, a vizuális inger pedig játékra ösztönzi. A legfontosabb játékok mindig alulra kerüljenek, hogy a gyerek könnyen elérje őket!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy gyerekszobában soha sincs elég rakodóhely, ezért jó szolgálatot tesznek a különböző ládák, tárolódobozok és kosarak. Segítségükkel pillanatok alatt rendet varázsolhatunk, elég csak beleszórni egybe a szanaszét heverő játékokat. Ez a legkisebbeknek is könnyen megy, így már egészen korán megtanulhatnak rendet tenni maguk körül. Ráadásul a dobozok egymásra pakolhatók, tehát helytakarékosak is. A boltokban rengeteg stílusos tárolóalkalmatosságot találni, ugyanakkor magunk is könnyen készíthetünk ilyeneket strapabíró kartondobozból, amit mondjuk színes csomagolópapírral vonunk be, Érdemes a doboz egész oldalát bekenni ragasztóval, mert akkor egy-két erőteljesebb húzgálás után sem szakad le a papír. Erre ragasztóanyagnak használhatunk csirizt (liszt+víz) – ez olcsó is és abszolút környezetbarát.