Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan előzzük meg a narancsbőrt?

Egsézséges életmód – ha így élsz, megelőzöl számos betegséget sőt azt is, hogy a bőröd felszíne alá apróbb, nagyobb zsírgöbök rakódjanak le.

Cellulitisz, azaz narancsbőr

Zsírgöb = cellulitisz = narancsbőr  (kép: pixabay.com)

Helyes táplálkozással

A bőr nem szereti a súlyingadozást, ilyenkor még több bőrhibával áll bosszút. Kikerülhetjük ezt a helyzetet a helyes táplálkozás kialakításával és betartásával. Fontos együnk sok zöldséget, gyümölcsöt és igyunk 2-3 liter vizet.

C-vitamin bevitelével

Bizonyított, hogy a C-vitamin nagy adagban erősíti a kötőszövetet. Egy cellulitisz elleni kúra esetén célszerű naponta kétszer nagy mennyiségű vitaminban gazdag gyümölcsöt (eper, citrusfélék, kivi) enni és mellé még  C-vitamint is beszedni.

Masszázzsal

Minden tevékenység támogatható, amely serkenti a vérkeringést a problémás területen. A lágy csipkedő masszázs szintén erősíti a kötőszövetet. Zuhanyozás előtt dörzsöljük át a combokat egy közepesen kemény szőrű kefével, vagy masszírozó kesztyűvel! Mindig a bal combon kezdjük, és lassan haladunk a fenekünk felé. Naponta legalább egyszer végig kell masszírozni a problémás területet! Ezt lehet fokozni a különböző masszírozó gépek használatával.

Helyes mozgással

Sokat segít a kitartást igénylő sport és az izomfejlesztés kombinációja. Legjobb a kocogás, az úszás és a kerékpározás. Legalább hetente kétszer eddzük magunkat!

Hőkezeléssel

Meleg hatására a bőrfeszesítő krémek jobban hatnak. A lábak és a popsi borogatása hatékony a zsírsejtek ellen is. Hatékonyak a különböző tapaszok, amelyek 24 óra alatt fejtik ki hatásukat.