Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Gyakori hibák a férfiak nyári öltözködésében

Valljuk be, az erősebb nem képviselőinek jó része nem kifejezetten divatérzékeny. Sőt sokaknak magához az öltözködéshez sincs nagy érzéke, ráadásul anyukájuk nem is fordított kellő figyelmet ezirányú „képzésükre”. Úgyhogy a feleségek, barátnők feladata, hogy valamilyen módon rávegyék őket a normális öltözködésre – különösen, ha a férfi valamely elegáns irodaházban dolgozik. Tudom, nehéz a nagy melegben rávenni őket bizonyos szabályok betartására, de kedvességgel elérhető, hogy ne kövessenek el hibákat.

Rövid ujjú ing elegáns zakóval
Egyik legkényesebb téma a rövid ujjú ing kérdése. Elegáns klasszikus hivatali zakóhoz, öltönyhöz ne hordjon rövid ujjú inget, pláne ne nyakkendővel.
Ha melege van hosszú ujjú ingben, válasszon len vagy pamut zakót vagy öltönyt, ami alá nyugodtan hordhat rövid ujjú inget vagy galléros pólót, de szigorúan nyakkendő nélkül.
Len öltönyt lehet viselni elegáns öltözékként, akár munkahelyre is, kivéve a nagyon formális alkalmakat (pl. fogadás), és a szigorúan klasszikus megjelenést megkövetelő munkahelyeken (pl. bank)

Hagyományos szabású len nadrág, öv nélkül
Hagyományos szabású, élre vasalt nadrághoz, mindig övet is kell viselni, akkor is, ha nem esne le a nadrág. Ugyanez igaz a nyári len vagy pamut nadrágokra is, ha ilyen klasszikus fazonúak, mégis a nyári lazaságban sokan eltekintenek ettől.
Az öv színének a cipő színével kell megegyeznie!

Hiba, ha a zokni színét a cipőhöz igazítjuk
Nyáron a világos nadrágok miatt, kiemelt jelentősége van ennek a pontnak. A zokni színének a nadrág színével kell harmonizálnia és nem a cipő színével. Pl. egy barna cipőhöz és egy világos, drapp nadrághoz, világos, drapp zoknit hordjon!

Ing kitűrve, betűrve
Természetesen öltönyhöz mindig betűrve, de laza nadrághoz lehet az inget is kitűrve hordani. Férjem felvilágosított arról is, hogy az oldalt fölszabott rövid ujjú ing mindig betűrve hordandó!

Bermuda zoknival
A teremtés koronája nyugodtan hordhat bermuda nadrágot (térd fölöttig ér) városi viseletként szabadidőben, nyaraláskor, de semmiképpen ne hordja hivatalos megjelenéskor!
Bermuda nadrághoz ne hordjon zoknit. Ha mégis szeretne, akkor zárt, fűző nélküli cipőhöz viselhet titokzoknit, ami nem lóg ki a cipőből.