Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Csokitorta saját levében

Van a családban olyan személy, akinek nem sütemény a sütemény, ha csoki nélkül készül. Így aztán vadászom a csokoládés édességrecepteket. Ezt a „tortát” egy „Mennyei csokoládé” című receptkönyvben találtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a „dolgozó háziasszony” kedvence is.

A csokissüti saját levében, tejszínnel

Amikor először készítettem, kicsit alulméreteztem az edényt, így a sütő aljából sikálhattam a ráégett csokoládét, így azt gondolom, a receptben szereplő 4 bögre űrtartalmú edény nyugodtan lehet 5-5,5 bögrés is.

Elkészítés:

Egy edénybe összeszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Hozzáadjuk a cukrot és jól elkeverjük. A körepébe lyukat fúrunk, abba öntjük a tejet és az olvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük. Kivajazunk egy 4 bögre űrtartalmú hőálló edényt és beleöntjük a masszát.

Az öntethez a barna cukrot és a kakaóport tegyük egy edénybe. Fokozatosan hozzáadjuk a forró vizet és simává keverjük. Óvatosan ráöntjük az edényben lévő tésztamasszára és kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. (A tortába szúrt tű vagy nyárs tisztán jön ki.)

Tálalhatjuk csak a saját levével, krémesre vert (nem kemény) tejszínnel, vanília- vagy csokifagyival, pudinggal, gyümölcsmártással... csak a fantáziánk szab határt.