Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Édesanyám almás pitéje

Ágnes tippje
Téma: Receptek
Jellemzők: alma, pite, almalekvár

Ennek a receptnek az a lényege, hogy a töltelék nem a megszokott friss, reszelt alma, hanem almalekvár, amit mindenféle kósza, hullott, kidobált almából szokott édesanyám főzni. Vagy kimegy Elvira-majorba és a Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Érdi Kutató Állomásának hűtőházában vásárol a legapróbb almából, meghámozza, kisebb-nagyobb darabokra vágja (az a jó, ha a darabok különböző méretűek!) és csak cukorral megfőzi a lekvárt, 7 decis üvegekben dunsztolja, hogy a tél folyamán bármikor le tudjon emelni kettőt a kamrapolcról.

Fahéjrudak csokoládéból

10 dkg felolvasztott étcsokis tortabevonóba keverjünk egy púpozott teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd egy kenőkéssel egy márványlapon terítsük szét, simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ekkor egy kislapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokoládét, így csináljunk rudakat belőle. 

 

Feliratkozás a következőre: őrölt fahéj