Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Gyümölcszselé

Ágnes tippje
Téma: Receptek

A gyümölcszselét valaki nagyon szereti, valaki meg undorodik tőle, mert az amarikai filmekben látott kórházi koszt jut róla az eszébe. Pedig bármennyire is hihetetlen, igazán egészséges étel. Sőt mondhatni gyógyító. A benne lévő zselatin ugyanis az ízületekből az idők során eltűnő zselés anyagot képes pótolni. Ehhez viszont mindenképp az állati eredetű étkezési zselatint kell használni!

 

Mákos guba

Ágnes tippje
Jellemzők: maradék, mák, kifli

Tipikus maradékhasznosító étel a mákos guba, ami ráadásul, ha jól tudom, hungarikum. Ismert mákos guba vagy mákos gubó vagy bobajka néven és bár jellegzetes magyar édesség, ismerik Németországban és Lengyelországban is. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és azért sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hozzon az új esztendőben.

Ajakápolás mézzel

A méz bársonyossá teszi az ajkakat. Erre a tulajdonságára télen, amikor kiszárad, netán kirepedezik a szánk, nagy szükség van. Tehát lefekvés előtt egy puha fogkefével gyengéden dörzsöljük át az ajkainkat, kenjük be mézzel, és éjszakára hagyjuk hatni.

Egy teáskanál zsírosabb krémet (pl. Nivea) keverjünk össze egy kis mézzel – ez a legjobb ajakápoló.

Feliratkozás a következőre: méz