Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Gyümölcszselé

Ágnes tippje
Téma: Receptek

A gyümölcszselét valaki nagyon szereti, valaki meg undorodik tőle, mert az amarikai filmekben látott kórházi koszt jut róla az eszébe. Pedig bármennyire is hihetetlen, igazán egészséges étel. Sőt mondhatni gyógyító. A benne lévő zselatin ugyanis az ízületekből az idők során eltűnő zselés anyagot képes pótolni. Ehhez viszont mindenképp az állati eredetű étkezési zselatint kell használni!

 

Rózsavíz készítése

A rózsavíz hasmenés ellen jó, de arclemosónak is kiváló. Egyes konyhák sütéshez-főzéshez is használják. A rózsavízzel ízesített tortakrém egyenesen mennyei. Készülhet vásárol olajból, de a saját kertünk virágaiból is főzhetünk.

2 dl vízbe csepegtessünk 12-15 csepp rózsaolajat, fél citrom levét és egy maroknyi rózsaszirmot, 1-2 szál levendulát! Néhány nap múlva szűrjük le egy finom kendőn át!

Sós bőrradír könyökre, sarokra, térdre

Ágnes tippje

Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy hiába a népmese a gyermeki szeretet és a só kapcsolatáról, e fűszer sok tekintetben inkább nélkülözendő táplálkozásunkban. Viszont a só áldás lehet a bőrnek, ahogy a következő házilag elkészíthető bőrradírrecept bizonyítja. A praktikát az Allure magazinban olvastam.

Feliratkozás a következőre: citrom