Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan süssünk kevert tésztát?

  • Mint a neve is mutatja folyamatos keveréssel érhetjük el, hogy a tésztánk finom legyen. A készítés sorrendje:
  • A liszthez adjuk a sütőport – ez a kezdet.
  • A tojássárgáját kikeverjük cukorral.
  • Hozzáadjuk a vajat.
  • Hozzáadjuk végül a lisztet.
  • A liszt hozzáadása után még óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  • Amikor már minden összetevő együtt van egy gyors keveréssel kész lesz a tésztánk.
  • Vajazott formában süssük ki .
  • A kevert tésztánál az a fontos, hogy minél több légbuborék kerüljön a a tésztába, így magasabb lesz a kész sütemény.
  • A kevert tésztát előmelegített sütőben sütjük, csak a légkeveréses sütőt nem kell előmelegíteni.
  • Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik, a linzer alja szalonnás lesz.
  • Ha a sütemény teteje gyorsan pirul, fedjük le sütőpapírral, hogy az alja is átsüljön!