Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan süssünk fánkot?

A jó sütemény ott kezdődik, hogy jó alapanyagokat és jó receptet használunk. Még így is történhetnek malőrök. Fánkot sütni nagyon egyszerű, csak néhány alapvető dolgot kell betartani.

  • Laza lesz a tésztánk, ha csak a tojás sárgáját tesszük bele - a fehérje keménnyé teszi.
  • Víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet tegyünk bele.
  • Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, kellően kelesszük meg.
  • Ne sodorjuk a tésztát, inkább csak húzogassuk szét, és a kiszaggatás után a deszkán is kelesszük egy kicsit.
  • A sütőzsiradék teljesen tiszta legyen! A fánkokat úgy helyezzük az olajba, hogy a deszkán levő oldala kerüljön felülre.
  • A sütés első felét, a fordításig süssük fedő alatt, lassúbb tűznél. A fordítás után már nem kell lefedni.