Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan rejtsük el a radiátort?

 

Mindannyian szeretjük a meleget, ám a radiátor, illetve a fűtéscsövek látványát már kevésbé. Épp ezért ha csak tehetjük, burkoljuk be a radiátorokat! A burkolat kialakításánál több dologra is figyeljünk: oldalt és felül legyen járata a meleg levegőnek, és a burkolat igazodjon a helyiség nagyságához és berendezéséhez.

A függőleges csöveket pedig próbáljuk meg a bútorokkal ügyes elhelyezésével elrejteni.

A tetőtérben a radiátor ott foglalja a legkevesebb helyet, ahol ferde a fal. Itt eléggé szem előtt van, de elrejthetjük egy szépen lefestett fakeretre szerelt farostlemezzel, amit mint második falat alakíthatunk ki. Vigyázzunk, ne felejtsük el a levegő áramlását biztosítani!

Kisebb szobában nagyon jól mutat, ha a radiátortakaróval egy magasságig lambériával burkoljuk körben a falakat is. Ez a lambéria álljon nagyméretű elegáns fatáblákból. Ilyen esetben a radiátorok előtti táblák tetejére egy polcot is tehetünk végig a fal hosszában. A lambériát, a polcot és az ablakkereteket egy, lehetőleg világos színnel fessük le!

Egy régi építésű lakásban a szoba stílusához alkalmazkodva a radiátorok elé apácarácsot, vagy szép fém rácsot tehetünk oly módon, hogy a takarás a radiátor tetejét is takarja.

A radiátort beépíthetjük egy könyvespolcba és elé (rácsos) ajtót vagy csak egy egyszerű függönyt tehetünk.

Egy mély ablakbeugrónál praktikus, ha az ablakpárkányt kiszélesítjük a radiátor  szélességéig, így  kellemes helyet alakíthatunk ki akár a macskánk számára is.